7 необични совети од камасутра

 

TheKamaSutra-TPBСексот е вистинска наука, особено ако се суди од страна на Vātsyāyana – човекот кој ја напишал најпознатата книга за инструкции за извонреден секс и љубовен живот – Камасутра.

Да некој совети од овој љубовен прирачник се прилично застарени, ама гледајќи во целина, камасутра обезбедува увид со изненадувачки добри совети за емоционален однос и секс.

 

 

Морате да ги познавате своите слаби точки

Дали некогаш сте се запрашале кои мани во карактерот можат да ви ја нарушат љубовната идила? Еве неколку: слаб интелект, прекумерна гордост, прекумерна едноставност, несмасност, злоба.

 

Мажи, поставувајте прашања

Мажот би требало да поставува прашања во врска со они работи за кои навистина незнаат или се прават дека незнаат, а има одговор само со неколку збора. Иако мажот неописливо ја сака својата жена, тој никогаш нема да успее да ја совлада без многу разговор.

 

Учите од најдобрите

Камасутра вклучува листа за мажи, кои можат да имаат успех кај жените, што е повеќе од очигледно дека важи и денес:

Мажи кои умеат убаво да разговараат, мажи со самодоверба, способни и храбри мажи, мажи кои сакаат добри жени, силни мажи, мажи кои се свесни за своите слаби точки.

 

Жените мораат да се справат со 64 вештини

Тука се четири од нив:

Да играат со чаша полна со вода, вешто ракување со пенисот и да ја познаваат борбата на “препелица и овен”,  конвертирање на играта со вода во уметност, решавање на загатки.