Болести

Што е мигрена?

Што е мигрена?

Мигрена е васкулопатија која се карактеризира со специфични промени во крвните садови во мозокот. Се случуваат хемиски реакции во овие…

Како настанува ракот (3дел)

Како настанува ракот (3дел)

Не е доволно да се земе нож и да се исече малигното ткиво, или да го уништите со хемотерапија или…

Како настанува ракот (2 дел)

Како настанува ракот (2 дел)

Гледајќи ја првата причина за настанување на рак “Неправилна исхрана” (Nutritional disorder), представува директен или индиректен недостаток на основните хранливи…

Како настанува ракот? (1 дел)

Како настанува ракот? (1 дел)

  Како наједноставно да го разберете малигното заболување? Ракот настанува кога контролниот механизам кој постои во рамките на една клетка…

Што е Helicobacter pylori ?

Што е Helicobacter pylori ?

Helicobacter pylori е грам негативна бактерија со спирална форма, која егзистира во слузницата на желудникот на инфицираната индивидуа. Таа е…