Двојно задоволство: оргазмот го достигнува врвот помеѓу 13 и 17 часот

shutterstock-27-a065b090500-original-webПопладневниот секс психолошки е највозбудлив зошто се разбива рутината како и чуството дека се работи за нешто “забрането”, а жената обезбедува двојно подолг и појак оргазам.                           

Според една  online студија, жената само во тоа време од денот од 13 до 17 часот доживува интензивен оргазам кој може да трае и до 30 секунди, за разлика од вообичаеното кој трае од 10 до 20 секунди. Уживањето во сексот во попладневните часови е поголем и за мажите, но дефинитивно ќе се “загреат” повеќе ако приметат и дека нивната партнерка е тогаш посебно “расположена”.

Стручњаците тврдат дека нема научно објаснување зошто во ова време од денот на жената и е најдобар период за оргазам, тоа може да се поврзе со варирање на нивото на половите хормони. Психолошкиот фактор е исто така значаен, бидејќи се излегува од дневната рутина и се густира забранетото овошје.