ФЕНГ ШУИ симболи за добра среќа

 

yin_yangwallpaper2560x1600Запознавајќи ги значењата и пораките кои ги носат симболите, вие си помагате самите себе, како и на сите вклучени во вашиот живот. Осознавајќиго јазикот на симболите, ќе заклучите дека домот е точен одраз на нас. Просторот во кој опстојуваме е метафора на нашиот живот.

Сликите, украсите, уметничките предмети, сите тие носат одредена симболика, и влијае на се што се случува во нашиот живот, во секој негов дел. Кога го уредувате и декорирате вашиот дом, правете го тоа со љубов и постојана инспирација. Но внимавајте, се носи одредена порака и симболика. Секоја боја, облик, елемент содржи одредена енергија и симболика.


4020515Z__46896.1306201083.1280.1280Ангел

Ангелите симболизираат пријатели на висока положба, секогаш спремни да ви помогнат на ваше барање. Тие се божји гласници кои ги пренесуваат пораките од вас до Бога и од Бог до вас. Во домот е најдобро да бидат поставени во северозападните или источните сектори, и секогаш да бидат на ниво повисоко од вашата височина.