Истражување: Каков ви е комшијата таков ви е сексот.

 

sex_1359791778_1359791783_540x540Американско истражување кое е направено на Универзитетот Колорадо покажува дека се повеќе луѓе се среќни во онаа околина, во која преовладуваат луѓе кој се несреќни.

Вистина е дека сексот влијае на нивото на среќата и дека луѓето кои практикуваат секс барем 2 до 3 пати месечно се посреќни него оние кои немале односи повеќе од 1 година.             

Испитуваните одговарале на прашања кои навистина ги прават среќни или несреќни и се добиле резултати дека на луѓето” рецептот за среќа” не е ако имаат квалитетен и редовен секс, туку да имаат односи почесто од нивните познаници. Самата помисла дека имаат нередовен секс за разлика од нивниот пријател ги прави несреќни.

Your Turn To Talk

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.