Научниците потврдиле: Срќата е во сексот и алкохолот?!

Во текот на истражувањето, кои го спроведувале научници од Униврезитетот Kanterburi од Нов Зеланд.  Од испитуваните било барано да ги подредат активностите кои најмногу ги исполнуваат во три категории – задоволство, ангажираност и значење, а сексот на сите три листи завршил на прво место.

Сексот е дефинитивно најомилена човечка активност, а одма по сексот се нашле забавата и пиењето алкохол.

Интересно е дека Facebook се наоѓала кај најмалку омилените активности.

Второто место ги освоиле забавите и пиењето алкохол, а на листата на најмалку омилени активности се нашле опоравувањето од болести и верувале или не и Facebook-от. По ова се наоѓаат озогласените домашни работи како што се учењето, перењето и пеглањето на алишта.

couple-kissing-across-table-main

Што најмногу ги усреќува припадниците на човечкиот род:

1.Секс

2.Пиење алкохол

3.Волонтирање

4.Медитација – религија

5.Чување деца

6.Слушање музика

7.Дружење

8.Хоби

9.Шопинг

10.Игри