Среќната врска влијае позитивно и на здравјето

Happy-Love-1024x1280

Лошиот љубовен живот може буквално да ве направи болни. Од друга страна пак во среќна врска можете да процветате.

Едно истражување покажало дека луѓето во среќните врски или бракови се чувствуваат поздраво на постари години. Студија која била спроведена на 707 венчани бракови, открила дека постои врска помеѓу сомопроценката на здравјето и квалиетот на бракот. Заклучокот е дека среќните парови се сметаат за поздрави, тоа е така поради добриот брак. Среќната врска влијае на вас во секоја смисла, ви ја подигнува самодовербата, смирени сте, ведри.

Најважна работа е што го намалува стресот, кој во големи случаеви е виновник за здравствените проблеми. Секако дека ќе ви одговара повеќе отколку бурна врска.