билки

Ленено семе ( 10 драгоцени рецепти )

Ленено семе ( 10 драгоцени рецепти )

Лененото семе е еден од најбогатите извори на масни киселини кои ја разредуваат крвта и го намалуваат ризикот од формирање…

Кантарион (Hipericum perforatum L.)

Кантарион (Hipericum perforatum L.)

Кантарионот (Hipericum perforatum L.) е повеќегодишна билка со жолти цветови која расте насекаде низ ливадите и планинските падини на европскиот…

Алое вера (Aloe vera) за зајакнување на имунитетот

Алое вера (Aloe vera) за зајакнување на имунитетот

Алое Вера е растение кое се наоѓа во тропските и суптропските предели, и припаѓа на семејството лијани, а не на…

Невен – (calendula officinalis)

Невен – (calendula officinalis)

Невенот е билка со смирувачко, антисептичко и омекнувачко делување на кожата, така што производите кои го содржат се идеални за…

Што е тоа алтернативна медицина?

Што е тоа алтернативна медицина?

Постои уште пред научната медицина, што значи долги години наназад, а и самиот збор, доколку нема лек, за нашата болка,…

Мајчина душица – ублажува симптоми на бронхит

Мајчина душица – ублажува симптоми на бронхит

Мајчина душица (thymus serpyllum) е многугодишно растение со виолетово-црвени цветови. Цвета во јуни и во јули, а понекогаш и до…

Ослободете се од болната менструација

Ослободете се од болната менструација

Грчевите не се чудна работа за време на менструацијата. Се појавуваат бидејќи телото испушта различни хормони, вклучувајќи го простагландин поради…