доктори

Значењето на pH вредноста во водата за пиење

Значењето на pH вредноста во водата за пиење

Со внесување на 1,5 – 2 л. Вода во денот со избалансиран pH и други состојки како калциум – магнезиум…

Храна која го штити желудникот

Храна која го штити желудникот

  Киселината е најчестиот рефлексен симптом на желудникот, односно враќањето на киселината од желудникот во хранопроводникот може да се острани…

Кучињата го чуваат срцето вели Др. Барбара Џорџ

Кучињата го чуваат срцето вели Др. Барбара Џорџ

Овој четириножен пријател може да ви биде повеќе отколку само домашно милениче. Всушност, новото истражување на Американски научници откриваат дека…

Според методите на Др. Норман Вокер

Според методите на Др. Норман Вокер

  Важно е соковите да се пијат свежи и тоа секој ден. Соковите не се концентрирана храна. Концетрираната храна е…

Др. Eberhard L. HARTMANN (Камен во жолчниот меур)

Др. Eberhard L. HARTMANN (Камен во жолчниот меур)

  Причини Камен во жолчката (cholelithiasis), тешката храна, готвената масна и пржена храна е главната причина за растроената функција на…

Дали страдате од пролетен замор? Др. Љубинка Стојковиќ препорачува

Дали страдате од пролетен замор? Др. Љубинка Стојковиќ препорачува

  Дали страдате од пролетен замор? Др. Љубинка Стојковиќ препорачува да се обидете со чај од коприва или глуварче. Во…

Совети за нега од Димитар Цонев

Совети за нега од Димитар Цонев

  За да го спречите сушењето на кожата по миењето, ако немате соодветен крем, истријте ги рацете со јаболков оцет…

Совети за добро здравје од Димитар Цонев

Совети за добро здравје од Димитар Цонев

  Не јадете месо што било на собна температура повеќе од 2 часа. Зелен или оштетен компир содржи токсини. Еден…

Димитар Цонев

Димитар Цонев

  Димитар Цонев е роден 1948 во штип. Има завршено Педагошка академија . Во 1970 година заминува во Канада, каде…

Др. Eberhard L. HARTMANN

Др. Eberhard L. HARTMANN

  Анемија Под анемија ( слабокрвност ) подразбираме намалени црвени крвни зрнца – еритроцити во крвта. Разликуваме 3 врсти на…