живот

Старински начин на фарбање велигденски јајца

Старински начин на фарбање велигденски јајца

  Покрај многубројните нови техники и методи за фарбање на велигденските јајаца, голем број на домаќинки и понатаму јајцата ги…

Трепетник (1 дел)

Трепетник (1 дел)

  Според народното верување, протреперувањето на одреден дел од човечкото тело има свое значење. Понекогаш се случува со денови да…

Медитација (1 дел)

Медитација (1 дел)

Зошто медитираме? Медитираме затоа што овој наш свет не е во состојба да не исполни. Така наречениот мир што го…

ФЕНГ ШУИ симболи за добра среќа (3 дел)

ФЕНГ ШУИ симболи за добра среќа (3 дел)

  Лотосов цвет Лотосот е симбол на учењето на буда. Озбачува вродување на плод без разлика на условите. Лотосот потсетува…

Леб во боите на виножито

Леб во боите на виножито

  Лебот долги години го завзема централното место на трпезариската маса, и често служи како метафора за основна потрба на…

ФЕНГ ШУИ симболи за добра среќа (втор дел)

ФЕНГ ШУИ симболи за добра среќа (втор дел)

  Слонот симболизира мудрост, плодност, долговечност, верност, интелегенција, среќа, сила и богатство. Тој носи спор, но стабилен прогрес. Многу е…

ФЕНГ ШУИ симболи за добра среќа

ФЕНГ ШУИ симболи за добра среќа

  Запознавајќи ги значењата и пораките кои ги носат симболите, вие си помагате самите себе, како и на сите вклучени…

Неделен хороскоп од 14 до 21 Април

Неделен хороскоп од 14 до 21 Април

ОВЕН (21.03 – 20.04) Работа. Астролошката област на вашата личност е нагласена со присуството на Меркур, планетата на интелектот и вие…

Годишен хороскоп 2013 (Здравје)

Годишен хороскоп 2013 (Здравје)

ОВЕН (21.03 – 20.04) Вашата напнатост произлегува поради здравствени проблеми. Во првите три месеци, вашата најголема погодена област на телото ке…