истражување

Значењето на pH вредноста во водата за пиење

Значењето на pH вредноста во водата за пиење

Со внесување на 1,5 – 2 л. Вода во денот со избалансиран pH и други состојки како калциум – магнезиум…

Кантарион (Hipericum perforatum L.)

Кантарион (Hipericum perforatum L.)

Кантарионот (Hipericum perforatum L.) е повеќегодишна билка со жолти цветови која расте насекаде низ ливадите и планинските падини на европскиот…

Колоидна сребрена вода

Колоидна сребрена вода

Колоидната сребрена вода е добиена со електролиза на чисто 99.99% сребро во чиста дестилирана и деминерализирана вода. Се работи за…

Мајчина душица – ублажува симптоми на бронхит

Мајчина душица – ублажува симптоми на бронхит

Мајчина душица (thymus serpyllum) е многугодишно растение со виолетово-црвени цветови. Цвета во јуни и во јули, а понекогаш и до…

Научниците потврдиле: Срќата е во сексот и алкохолот?!

Научниците потврдиле: Срќата е во сексот и алкохолот?!

Во текот на истражувањето, кои го спроведувале научници од Униврезитетот Kanterburi од Нов Зеланд.  Од испитуваните било барано да ги…

Марихуаната го спречува појавувањето на дијабетис?

Марихуаната го спречува појавувањето на дијабетис?

Луѓето кои секојдневно конзумираат марихуана, имаат помал ризик од појава на дијабетис, откриваат научниците. Научниците во истражување, кое е објавено…

Совет за осамените мажи: Жените “паѓаат” на гитаристи

Совет за осамените мажи: Жените “паѓаат” на гитаристи

Некој кој свири на гитара остава впечаток на квалификувана и интелектуална особа, наведуваат научниците, ова се однесува на осмените што…

Кучињата го чуваат срцето вели Др. Барбара Џорџ

Кучињата го чуваат срцето вели Др. Барбара Џорџ

Овој четириножен пријател може да ви биде повеќе отколку само домашно милениче. Всушност, новото истражување на Американски научници откриваат дека…

Пиперките штитат од Паркинсонова болест?

Пиперките штитат од Паркинсонова болест?

Паркинсовата болест влијае на начинот на кој се движите. Ги оштетува нервите и го прекинува производството на допамин,  супстанција која…

Како настанува ракот (2 дел)

Како настанува ракот (2 дел)

Гледајќи ја првата причина за настанување на рак “Неправилна исхрана” (Nutritional disorder), представува директен или индиректен недостаток на основните хранливи…