лек

Брокула – храна и лек од природата (2 дел)

Брокула – храна и лек од природата (2 дел)

Брокулата го одржува здравјето на белите дробови Состојката во брокулата, сулфорапан, може да ги ограничи оштетувањата кои доведуваат до хронична…

Кантарион (Hipericum perforatum L.)

Кантарион (Hipericum perforatum L.)

Кантарионот (Hipericum perforatum L.) е повеќегодишна билка со жолти цветови која расте насекаде низ ливадите и планинските падини на европскиот…

Природата лечи рани

Природата лечи рани

Денес постојат илјадници продукти кои што можат да ви помогнат во заздравувањето на рани. Мед Ако раните тешко ви зараснуваат…

Алое вера (Aloe vera) за зајакнување на имунитетот

Алое вера (Aloe vera) за зајакнување на имунитетот

Алое Вера е растение кое се наоѓа во тропските и суптропските предели, и припаѓа на семејството лијани, а не на…

Колоидна сребрена вода

Колоидна сребрена вода

Колоидната сребрена вода е добиена со електролиза на чисто 99.99% сребро во чиста дестилирана и деминерализирана вода. Се работи за…

Што е тоа алтернативна медицина?

Што е тоа алтернативна медицина?

Постои уште пред научната медицина, што значи долги години наназад, а и самиот збор, доколку нема лек, за нашата болка,…

Мајчина душица – ублажува симптоми на бронхит

Мајчина душица – ублажува симптоми на бронхит

Мајчина душица (thymus serpyllum) е многугодишно растение со виолетово-црвени цветови. Цвета во јуни и во јули, а понекогаш и до…

Брокула – храна и лек од природата (1 дел)

Брокула – храна и лек од природата (1 дел)

Брокулата е зелен зеленчук и ретко е застапен во нашата македонска кујна, а преставува права ризница на корисни нутиритенти, кои…

Ослободете се од болната менструација

Ослободете се од болната менструација

Грчевите не се чудна работа за време на менструацијата. Се појавуваат бидејќи телото испушта различни хормони, вклучувајќи го простагландин поради…

Др. Eberhard L. HARTMANN (Камен во жолчниот меур)

Др. Eberhard L. HARTMANN (Камен во жолчниот меур)

  Причини Камен во жолчката (cholelithiasis), тешката храна, готвената масна и пржена храна е главната причина за растроената функција на…