надуеност

Што е Helicobacter pylori ?

Што е Helicobacter pylori ?

Helicobacter pylori е грам негативна бактерија со спирална форма, која егзистира во слузницата на желудникот на инфицираната индивидуа. Таа е…

Пет примени на благордните својства на лавандата

Пет примени на благордните својства на лавандата

            Миризливата билка која ги краси дворовите, балконите, има долга историја. Но нејзиното благородно дејство…