нега

Невен – (calendula officinalis)

Невен – (calendula officinalis)

Невенот е билка со смирувачко, антисептичко и омекнувачко делување на кожата, така што производите кои го содржат се идеални за…

Ајурведскиот третман за убавина

Ајурведскиот третман за убавина

Широдара – млаз од масло за враќање на рамнотежата на умот и телото. Ајурведа, позната и како мајка на сите…

8 совети како да се одбраните од комарци и крлежи

8 совети како да се одбраните од комарци и крлежи

Тигрестите комарци напаѓаат и дене и ноќе, нашите домашни се најактивни предвечер, вечер и рано наутро. Кога комарците се најактивни,…

ВИДЕО КОЕ МОРАТЕ ДА ГО ПОГЛЕДНЕТЕ!

ВИДЕО КОЕ МОРАТЕ ДА ГО ПОГЛЕДНЕТЕ!

Документарниот филм “Иднината на Храната”, премиерно прикажан во 2004, е клучна алатка на Американските и интернационалните анти-ГМО (генетски модифицирана храна)…

Домашен педикир, да или не?

Домашен педикир, да или не?

Негата на стапала не одзема многу време, а ни пари, затоа немојте да ги запоставите. Некој од третманите, како што…

Египетска депилација – како да направите сами?

Египетска депилација – како да направите сами?

 Египетската депилација е најстара метода за остранување на несаканите влакна, а последниве неколку години повторно е популарна. Овој начин на…

Дали би сте го запалиле лицето за да изгледате помладо? (ВИДЕО)

Дали би сте го запалиле лицето за да изгледате помладо? (ВИДЕО)

Жените буквално се би направиле за да се подмладат, тоа покажува и новата метода “оган на лице”, а се спроведува…

Со храна до побели заби

Со храна до побели заби

  Превенцијата е најдобар лек за белината и убавината на вашата насмевка. Секако дека професионалното белеење, може да ги направи…

Рецепт за итна помош на целулит

Рецепт за итна помош на целулит

  Лекувањето на целулитот е секогаш долготрајно. Некои лекари постигнуваат траен успех со помош на хидротерапија, а посебно со брановата…

Целулит

Целулит

  Зголемената телесна тежина е нешто сосема друго од болното пореметување на поткожното ткиво кое е познато под името целулит….