рак

До сите хумани луѓе!

До сите хумани луѓе!

Сите кои приватно ме познаваат за мене би кажале дека сум секогаш позитивна, насмеана, упорна, понекогаш и досадна кога нешто…

Како настанува ракот (3дел)

Како настанува ракот (3дел)

Не е доволно да се земе нож и да се исече малигното ткиво, или да го уништите со хемотерапија или…

Како настанува ракот (2 дел)

Како настанува ракот (2 дел)

Гледајќи ја првата причина за настанување на рак “Неправилна исхрана” (Nutritional disorder), представува директен или индиректен недостаток на основните хранливи…

Како настанува ракот? (1 дел)

Како настанува ракот? (1 дел)

  Како наједноставно да го разберете малигното заболување? Ракот настанува кога контролниот механизам кој постои во рамките на една клетка…