стомак

Ленено семе ( 10 драгоцени рецепти )

Ленено семе ( 10 драгоцени рецепти )

Лененото семе е еден од најбогатите извори на масни киселини кои ја разредуваат крвта и го намалуваат ризикот од формирање…

Кантарион (Hipericum perforatum L.)

Кантарион (Hipericum perforatum L.)

Кантарионот (Hipericum perforatum L.) е повеќегодишна билка со жолти цветови која расте насекаде низ ливадите и планинските падини на европскиот…

Храна која го штити желудникот

Храна која го штити желудникот

  Киселината е најчестиот рефлексен симптом на желудникот, односно враќањето на киселината од желудникот во хранопроводникот може да се острани…

Што е Helicobacter pylori ?

Што е Helicobacter pylori ?

Helicobacter pylori е грам негативна бактерија со спирална форма, која егзистира во слузницата на желудникот на инфицираната индивидуа. Таа е…

Ослободете се од болната менструација

Ослободете се од болната менструација

Грчевите не се чудна работа за време на менструацијата. Се појавуваат бидејќи телото испушта различни хормони, вклучувајќи го простагландин поради…

Др. Eberhard L. HARTMANN (Камен во жолчниот меур)

Др. Eberhard L. HARTMANN (Камен во жолчниот меур)

  Причини Камен во жолчката (cholelithiasis), тешката храна, готвената масна и пржена храна е главната причина за растроената функција на…

Стомачни вежби за жени (ВИДЕО)

Стомачни вежби за жени (ВИДЕО)

  Во прилог можете да погледнете видео за жени, кое е наменето за стомачни мускули. Ова е видео кое ви…

Најефикасни вежби за мажи (ВИДЕО)

Најефикасни вежби за мажи (ВИДЕО)

  Во прилог имате видео за најбрз начин да постигнете стомачни и градни мускули. Вежбата е наменета за посилниот пол,…