супернамирници

Брокула – храна и лек од природата (2 дел)

Брокула – храна и лек од природата (2 дел)

Брокулата го одржува здравјето на белите дробови Состојката во брокулата, сулфорапан, може да ги ограничи оштетувањата кои доведуваат до хронична…

Морските алги во исхраната

Морските алги во исхраната

Нема сомнение дека морските алги спаѓаат во најквалитетните продукти кои му се достапни на човекот. Иако најмногу ги користат макробиотичарите,…

Брокула – храна и лек од природата (1 дел)

Брокула – храна и лек од природата (1 дел)

Брокулата е зелен зеленчук и ретко е застапен во нашата македонска кујна, а преставува права ризница на корисни нутиритенти, кои…

Храна која го штити желудникот

Храна која го штити желудникот

  Киселината е најчестиот рефлексен симптом на желудникот, односно враќањето на киселината од желудникот во хранопроводникот може да се острани…

Според методите на Др. Норман Вокер

Според методите на Др. Норман Вокер

  Важно е соковите да се пијат свежи и тоа секој ден. Соковите не се концентрирана храна. Концетрираната храна е…

Збогатете го доручекот со антиоксиданти (1 дел)

Збогатете го доручекот со антиоксиданти (1 дел)

  Дознајте со кои намирници, секое утро можете да си дозволите супер здрав оброк. Сите веќе добро знаеме дека доручекот…

Реиши печурки – плод со “духовна сила”

Реиши печурки – плод со “духовна сила”

  Реиши (Ganoderma Lucidum) е плод од семејството на печурки која кај нас е позната по имаето реиши. Будистите ја…

СУПЕРНАМИРНИЦИ – ГОЏИ БОБИНКИ

СУПЕРНАМИРНИЦИ – ГОЏИ БОБИНКИ

  Во последниве години гоџи бобинките го освоија европскиот и американскиот пазар. Доаѓаат од Хималаите, таму на нив им се…