Ветува жесток оргазам: Најдете ја машката G точка

seks-muskarci-kompleksi-1338378721-168788

Масажата и допирањата на простата, некој мажи може да ги доведе до најјак оргазам кој некогаш го доживеале, експертите тврдат дека тоа е добро и за простатата.

Дали сте знаеле дека и мажите имаат G точка? Произведувачите на играчки за возрсни , изработиле и посебен вибратор наменет за стимулација на машката G точка.

Машката G точка е простата. Тоа е жлезда која се наоѓа отприлика 5 до 7 сантиметри од анусот, на предната страна на аналниот канал и веднаш под мочниот меур.

Иако нејзината главна задача е производство на семе од течност кој се излачува во уретрата, простатата не допринесува само репродукција, туку може и да ги доведе до врвот. Масажата и доприте на простатата некој мажи може да ги доведе до најјак оргазам кој некогаш го имале, а експертите тврдат дека тоа добро влијае на здјавјето на простатата.

Простата може да се стимулира на два начина: со лесна масажа на кожата на тој дел или покрај анусот. За мажот да дозволи стимулација на простатата на тој начин, двајцата партнери мораат да бидат максимално опуштени и вистински желни за нова авантура. Без голема доверба и позтивен однос, до таа игра тешко може да се дојде.