Водата како лек

 

water_flowers-2560x1600Лекувањето со вода, дава резулатати на старите и сериозни болести како и на новите модерни болести.                           

Во Јапонија најголема навика е одма после спиење да се напиат вода. И во научните испитувања исто така биле видливи предности за водата. Лечењето со вода е 100% ефикасно за лечење на следните болести: главоболка, болки во телото, срцеви болести, артритис, висок притисок, епилепсија, масти во крвта, бронхитис, астма, менангитис, болести во бубрегот,  уринарниот тракт, повраќање, гастритис, дијареа, хемороиди, дијабетис, сите болести на очи, запек, тврда столица, болести на матката, менструално пореметување, рак, болести на ушите, грлото и носот.


aguaМетода на лекување:

1. Штом ќе се пробудите наутро, пред да ги измиете забите, напите се 4 x 160ml (640ml) чаши вода

2. Измијте ги забите и усната шуплина и немојте да јадете ни да пиете ништо во наредните 45 минути

3. Послем 45 минути можете нормално да јадете и пиете

4. Послем 15 минути ( во зависно од тоа колку ви траел доручекот/ручекот/вечерата ) немојте да јадете или пиете ништо во наредните 2 часа.

5. Оние кои се постари или болни и неможат да испијат 4 чаши вода одеднаш, на почетокот додека не се навикнат, можат да испијат одеднаш колку можат, а потоа секој ден да ја зголемуваат количината на вода додека не стигнат до 4 чаши дневно.

Оваа метода ќе ги излекува болните, а здравите ќе уживаат во повеќе здравје.

Колку денови се потребни за да се лекувате од следниве болести:

Висок притисок – 30 дена

Гастритис – 10 дена

Запек – 10 дена

Рак – 180 дена

Они кои имаат артритис, оваа метода на лечење можат да ја водат само 3 дена во првата недела, а од втората недела секој ден.

Ова лекување нема непожелни ефекти, освен што ќе мокрите почесто.

Tea-ctПожелно е ова да го практикуваме секојдневно, во текот на животот, а не само додека лекуваме одредена болест. Конзумирајте вода и останете активни. Јапонците и Кинезите пијат топол чај за време на оброкот, а не ладна вода. Време е да ги прифатиме нивните навики за тоа како се пие додека се јаде ( по мали голтки ).

Овој член е корисен за они кои пијат ладна вода. Убаво е да се пие некоја ладна пијачка послем оброкот, но ладната вода ќе ги зацврсти маснотиите кои сте ги конзумирале и ќе го забави варењето на храната. Тоа ќе ги оштети цревата ( цревните реси ) и наскоро тоа ќе предизвика масти и тоа довдува до рак. Затоа е битно да се пие топла супа или вода послем јадење.