Збогатете го доручекот со антиоксиданти (1 дел)

 

Fruit-Juice-Glass-Wallpaper-1920x1080

Дознајте со кои намирници, секое утро можете да си дозволите супер здрав оброк.

Сите веќе добро знаеме дека доручекот е најважен оброк и за здрав организам многу е битно да не се прескокнува доручекот. Меѓутоа секако дека е битно што ќе доручкуваме. Најмногу корист можеме да извлечеме од намирниците кои се богати со антиоксиданти.

Они имаат важна улога за нашето здравје и со внесувањето на антиоксиданти во организмот преку храната, можеме да бидеме сигурни дека сме си осигурале заштита од штетните влијанија на слободните радикали. Нашиот организам со помош на витамини и минерали произведува антиоксиданти, ама исто така можеме да внесуваме и со помош на конзумирање храна.

Ефективни се во превенција на рак, срцеви болести и ја подобруваат работната меморија. Со оглед на нивните бенефити, нивното внесување во организмот е од голема важност, затоа ние ви предлагаме неколку начини да ја збогатите храната и да јадете здраво.


contents_ls-e1335997753102Чаша природен овошен сок

Свеж исцеден портокал или грјпфрут е веќе добро познат рецепт за збогатување на доручекот кој го право поздрав. Можете да пробате и сок од шипка или боровница кој исто така вашиот организам го оживува преку потребните антиоксиданти.