Значењето на pH вредноста во водата за пиење

Woman Drinking Glass of Water

Со внесување на 1,5 – 2 л. Вода во денот со избалансиран pH и други состојки како калциум – магнезиум ( во идеален однос ) и цитосан:

- Се прави целосна детоксикација на организмот без никакви несакани дејства, од бебе до најстар

- Се нормализира pH вредноста на организмот

- Се враќа природниот имунолошки систем на организмот

(pH на крвта е во границите на 7,35 – 7,45 од кои 86% од крвта е во вода, а останатото е сува материја). Со избалансирана pH во водата не може да живее ниту една клетка која представува карцином, ни вирус, ниту бактерија.

Научниците откриле дека здравите луѓе имаат алкални системи.

Кислородот не може да биде апсорбиран од нашите клетки во високо кисела средина. За да моат да се примат храната и витамините потребна е нормална  pH (алкална средина). Речиси се што правиме, животот исполнет со стресови, не носи кон висока киселост, дури и вежбањето созадава висока киселост. Со дишење и на секој друг начин телото се обидува да ја доведе pH вредноста на крвта во нормала. Телесните течности се помеѓу 4,5 и 7,5 pH (крвта мора да биде меѓу 7.35 – 7.45 за да останеме живи). Безалкохолните пијалоци како што се газираните, имаат pH 2,5. Потребни се 32 чаши алкална вода за да се неутрализира киселоста од само една лименка газиран сок. Кога пиеме негазирани пијалоци или други течности со висока киселост, кислородот е заробен па човечкото тело зема калциум од коските заради регулирање на pH.

Артритис, рак и срцеви заболувања кои ги мачат милиони луѓе, можат да се избегнат со пиење на чиста вода….. РАКОТ НЕМОЖЕ ДА ПРЕЖИВЕЕ ВО АЛКАЛНА СРЕДИНА.

Секој пат кога Dr. Otto Warburg ( добитник на две Нобелови награди ) ќе стави тумор во алкална средина, туморот умира за неколку секунди. Според Dr. Otto Warburg за да убиеш рак, се што треба да направиш е да го АЛКАЛИЗИРАШ телото.

Хлорот ја чисти водата од органски материи кои не смеат да бидат присутни во неа. Се става, за водата да биде “сигурна за употреба”. Но проблемот е во тоа што дел од хлорот останува слободен, а дел се врзува со органските материи формирајќи трихалоген-метани кои може да предизвикаат рак.

Иако научниците во светот тврдат дека хлорот е канцерогена супстанција, повеќето од луѓето не размслуваат многу за ова. Во Македонија има се поголем број на заболувања од рак на дојка кај жените. Светската здраствена организација дава податоци дека хлорот во водата е 40% – 50’ причинител за тоа. Ракот (дебело црево, дојка), вродени дефекти, сериозни повреди на кожата, заби грло, мртвородени деца – поврзани се со хлорот во водата.

Dr. Herbert Schawatz вели: “Хлорот е толку опасен, што би требало да биде забранет”.

Употребата на вода за пиење која содржи големо количество на хлор може да предизвика спонтани абортуси и Spina bifida. Spina bifida е дефект на невралната цевка (пореметување на мозокот, `рбетниот мозок и/или нивните заштитни обвивки) предизвикан од неуспешното затварање на `рбетниот столб кај фетусот за време на првиот месец на бременоста. Новороденчињата родени со Spina bifida понекогаш имаат отворени лезии на `рбетниот столб, каде се појавува значителна штета на нервите и `рбетниот мозок. Иако отврот на `рбетниот столб може да се санира по хируршки пат веднаш по раѓањето, сепак оштетувањето на нервите има постојан карактер и резултира со различни степени на парализа на нозете. Spina bifida исто така може да предизвика компликации со бешиката и многу деца заболени од оваа болест страдаат од хидроцефалус (претерано насобирање на цереброспинална течност во мозокот).

ДУРИ 90% ОД БОЛЕСТИТЕ ВО СВЕТОТ СЕ ПРЕДИЗВИКАНИ ОД НЕЧИСТА И ХЛОРИРАНА ВОДА!!! (ЛУЈ ПАСТЕР)